יצוא

יצוא סחורות לחו"ל

נדמה כי עם השנים הקשרים המתפתחים בין מדינות העולם, יחד טכנולוגיה מתפתחת המאפשרת שינוע יעיל יותר, מאפשרים סחר בינלאומי בתדירות גבוה, אשר כולל בתוכו כמות נכבדת של סחורה המיוצאת לחו"ל. במדינות רבות בעולם ובניהן ישראל יש עידוד רב ליצוא של סחורות אל מדינות אחרות, מתוך ההבנה כי מדובר במנגנון כלכלי בעל פוטנציאל אדיר. בנוסף לכך, משום שבישראל יש יותר יבוא של סחורות מאשר יצוא, ישנן לא מעט הטבות בדרכים של הקלות מס על אילו שעוסקים ביצוא, על מנת לעודד יותר ויותר אנשים לעסוק ביצוא של סחורות לחו"ל.

במדינה קטנה כמו ישראל יזמים אשר מעוניינים להתפתח, ימצאו פעמים רבות את השוק הבינלאומי במדינות אחרות כמקום מצוין ופוטנציאל עסקי טוב מעבר לשוק המקומי. יצוא מוצלח בדרך כלל כולל הבנה של היצע וביקוש ויותר מכך, הבנה של צרכים במדינות מחוץ לישראל. סחר בינלאומי בין מדינות פועל פעמים רבות משום שבמדינה אחת ייתכן שפע מסוג אחד של סחורה, בעוד שבמדינה אחרת יהיה חוסר של אותה הסחורה, אך שפע מסוג אחר. הצלחה ביצוא מתחילה כאשר אנו מצליחים להבין איזה שפע אנו מסוגלים לספק למדינות אשר זקוקות לאותו השפע.

ליצוא כמו לתחומים רבים אחרים, ישנם יתרונות לצד חסרונות, כאשר היתרון הברור של יצוא סחורה לחו"ל הוא הפוטנציאל להתפתחות עסקית. אבל אחד מהחסרונות ואולי הסיכונים, בייחוד לאילו אשר מנהלים את מירב עסקיהם ביצוא לחו"ל, הוא התלות במדינות זרות ובמקרים רבים תלות בפוליטיקה.  כאשר יחסים ידידותיים בין מדינות עולים על שרטון, גם קשרי הסחר בין היזמים של אותן המדינות עלולים לעלות על שרטון ואדם אשר מייצא דרך קבע למדינה אשר הקשרים הפוליטיים איתה הפכו בעיתיים, עלול למצוא עצמו תקוע עם הסחורה.

עיסוק במגוון התחומים של סחר בינלאומי, אך בייחוד יצוא או יבוא, דורש הבנה וניסיון בבירוקרטיה ובלוגיסטיקה של העברת סחורות ובתוך כך התנהלות מול שלטונות המכס בישראל והמכס במדינה אליה מייצאים. כאשר מייצאים חפצים קטנים, בדרך כלל מכירה באינטרנט, מרבית הסיכויים כי שלטונות המכס לא יעצרו את הסחורה, אך כאשר מדובר בסחורה בסדר גודל משמעותי ובתדירות גבוהה, חשוב להבין מהם החוקים הנוגעים למכס בישראל, לשים לב לתקנות ולמסמכים הדרושים, על מנת לוודא כי הסחורה שאנו מייצאים תגיע ליעדה באופן חוקי ומסודר.